sobota, 24. oktober 2015

Danes je moj dan za uspeh

Uspeh se začne v glavi.


Vse v našem življenju se začne z mislijo. Misli so energija in moč. Lahko te naredijo zmagovalca ali poraženca. Lahko dobiš ali izgubiš. Lahko si vesel ali nezadovoljen, uspešen ali neuspešen. Misli so proste, svobodne. Samo ti se lahko odločiš ali so prijetne ali neprijetne. Tvoje predstave o svetu in ljudeh okoli sebe so posledica misli.
Si kar misliš da si. Si misli. Si čustva.
Bolj, ko bodo s časom tvoje misli pozitivne  in bolj ko boš s časom sprejemal svoja čustva, bolj se bo tvoje življenje spreminjalo v to kar si želiš:   ljubezni, zdravja, prijetnih odnosov, uspeha, denarja.
Usmerjene misli ti dajo jasne predstave in spodbudo za  akcijo. Vse kar si zamisliš in si resnično želiš ter z veliko vztrajnostjo delaš korake  v to smer bo prineslo rezultat.
Vizija+dejanja =uspeh
Danes je edini dan za spremembe.
Imaš samo danes. Jutri šele pride. Včeraj ga ni več.
Predstavljaj si in deluj kot, da je lepši jutri že tu. Da že imaš vse, kar si želiš. Negativno razmišljanje o prihodnosti ti sproža samo strahove in stiske.
Ne bojuj se z negativno preteklostjo. Sprejmi jo in spusti. Vsa negativna čustva, ki se ti porajajo so samo posledica preteklosti. Preteklost sproža jezo in žalost.  To nisi več ti, ampak kar si bil. Ne bojuj se s preteklostjo, ker je to bitka v kateri ne moreš zmagati.  Spremeni preteklost v preprosti sedaj.

Čuječnost in opazovanje dogajanja svojem telesu je odlična metoda, ki ti lahko pomaga, ko se sproščajo močna čustva. Telo služi kot  prevodnik za sproščanje ujetih energij kar vsa močna čustva so.  Dovoli telesu, da jih  predela.
Začuti jih v polnosti. Ne poizkušaj jih opredeljevati kot dobre ali slabe. So samo ujeta energija, ki se mora pretočiti. Bolj kot je tvoje telo odprto in zdravo, hitreje gre. Več kot si si jih naložil v preteklosti več pretakanja bo.  Bolezen nastane kot sporočilo telesa, da nekaj nočeš pretočiti čez tvoje telo.

Skrbi za svoje telo saj je tvoje edino orodje in prevodnik za doseganje tvoje  sreče.
Ne nalagaj novih ujetih energij. Sprosti se in sprejmi  to kar si.

Vse kar je prekomerno in ni v ravnotežju se nalaga. Ni razlike med pozitivnim in negativnim. Enaka je  pretirana in neizražena strast, kot tudi pretirana in neizražena žalost.
Vse kar se pojavi intenzivno v mislih in ni izraženo skozi telo bo moralo slej ko prej enkrat ven.
In to kar danes nalagaš te bo v prihodnosti oviraloali podpiralo pri tvoji sreči.

Občutek radosti in miru sta merilo za  ravnovesje in ne nalagata več naboja, ki ga morate enkrat sprostiti.  V pomoč vam dajem dva stavka, ki močno pomirjata in prispevata k vašemu notrajnemu miru in izpolnjenosti.
Vse je tako kot mora trenutno biti.  
Dovolj sem.
Bodite pozorni na svoje misli in kakšne občutke vam te misli porajajo. Ko se pojavijo kakršnikoli intezivni občutki , jih zavestno občutite v telesu do polnosti. Bodite pozorni kje v telesu jih čutite. Če znate, jih spustite skozi telo v zemljo.
Zmagovalni vrhunski športniki danes zmagujejo zaradi usklajenosti uma in telesa. Vsi največji modreci skrbijo za svoje telo s telesno  vadbo.
V materialni svet smo prišli v telesu. Telo je orodje za naš uspeh in rast. Imamo pa tudi kot edino bitje na svetu zavestni um. Zavestno negovanje uma in telesa hkrati bo prineslo uspeh.
Negujte svoje misli in skrbite za svoje telo. Uspeh je neizogiben.

»Tvoja prepričanja postanejo tvoje misli
Tvoje misli postanejo tvoje besede
Tvoje besede postanejo tvoja dejanja
Tvoja dejanja postanejo tvoje navade
Tvoje navade postanejo tvoje vrednote
Tvoje vrednote postanejo tvoja usoda«
M.Ghandi

Ni komentarjev:

Objavite komentar